PUBLIC SPACE

PUBLIC SPACE

Village square at the Bell Tower, Prštice, Czech Republic

The aim of the proposal was to create a united and pleasant place for Prštice residents – to return life and social events to the bell tower. The proposal draws largely from historical evidence and tries to restore the values ​​of the territory. According to historical photographs, the green hill will be preserved and restored, which will be partly reinforced by the seating steps. The green part will be sown by a flowering mixture of perennial and annual plants, with the planting of spring bulbs. Further, according to historical photographs, in the western part, the flower beds with blossoming perennials will be restored and 3 small trees will be planted to provide a shadow. The existing well has a potential for use as the interactive water feature – a low groove will be modulated in the paved area. In the case of water spillage, water can flow through the groove, around the bell to the heel of the stairs in front of the bell, where it will gradually fall. Here comes a small “square” with benches and two small trees. All paved areas of the solved territory will be unified with granite cubes. The road will be raised to the same level as the sidewalk, creating a deceleration zone for transportation. Road surfaces for motor vehicles and pedestrian areas will be visually separated by varying the size of the granite cubes.

Inline
Staňte se našimi fanoušky na facebooku!
Inline
Staňte se našimi fanoušky na facebooku!